Kata-kata positif #6

January 04, 2017

Walt Disney

Assalamualaikum,

“All our dream can come true- if we have the courage to pursue them.” - Walt Disney

Semua impian kita akan menjadi realiti jika kita berani untuk mengambil langkah untuk dapatkan ia dan realisasikan ia. Setiap insan yang bernyawa pastinya aka nada sekurang-kurangnya satu impian. Impian untuk kaya, sihat sentiasa, cantik macam Yoona SNSD (tak tahu sila google yer cik manis sekalian) nak handsome macam Ji Chang Wook dalam cerita The K2 (ok yang ni dayah sendiri berkenan, sambal berhuhu diam dibalik katil) semuanya ada impian masing-masing.
dream come true, kata-kata positif, walt disney

Tahun 2017 baru bermula 4 hari, semua sudah mempunyai azam tahun baru dan masih berkobar-kobar lagi azam tersebut. Tak dinafikan, dayah sendiri mempunyai azam tahun baru. Azam dan impian adalah perkataan yang berbeza yang membawa maksud yang sama iaitu keinginan yang kita hendakkan. Harap berjaya lah azam tahun ni, tak macam tahun lepas, tersasar pada bulan kedua, kecundang disaat kesakitan, ok sabar berbanyak, huhu.

Azam tahun baru dayah? Malu la nak cerita, sebab abang dayah selalu cakap “don’t tell people your dreams, SHOW THEM!” jadi dayah nak tunjukkan jer kejayaan dan impian yang dayah inginkan tu apabila dayah sudah capaikan ia. Doakan dayah yer semua.

Pada tahun baru ni, dayah berdoa kepada Ilahi agar DIA menjawab doa-doa kita semua. Semoga ALLAH sentiasa merahmati kita dan paling penting jangan berhenti berdoa tau, sebab apa? Sebab melalui doalah ,menampakkan kita ini bersungguh-sungguh mengharapkan kejayaan yang akan diberi olehNYA.

lepas ni, jangan cepat mengalah dan bangun dan tunjukkan kita pun boleh berjaya. Betul tak? (ok ayat ni sebenarnya tunjuk dekat dayah sendiri) lepas satu..satu..dayah pun sekarang dilema dengan semua benda, banyak benda datang tanpa memberi salam dan isyarat, terus datang mengejut. Jadi dayah ambil keputusan Tarik nafas dalam-dalam dan hadapi dengan penuh tenang walaupun selang 2 minggu demam..haha harap sangat semua masalah yang datang dapat diatasi..sebab apa? Sebab dayah nak realisaikan impian dayah untuk tahun 2017 ni.

Doakan dayah yer semua, semoga korang berjaya dalam tahun 2017 ini. Aminn

barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

0 comments

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklumterima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum