Gua Terpanjang di Malaysia

February 25, 2015

 
Gua Terpanjang di Malaysia | Assalamualaikum dan selamat petang semua..hari isnin 23/2/2015 dayah join program kesedaran alam sekitar di Gua Batu Maloi, Kuala Pilah anjuran Jabatan Perhutanan Negeri Sembilan. Dayah pergi dengan team u3p macam biasa..hehe

Gua Terpanjang di Malaysia, adkdyah, u3p, usim

Macam biasalah..sampai2 terus jer bergambar..hehe 1st sampai kitorang breakfast dulu then ada penyampaian kunci replika and penanaman pokok.

Gua Terpanjang di Malaysia, adkdyah, u3p, usim

Kemudian kitorang diberi masa untuk tukar baju and warm up diketuai Aswadi dan seterusnya diberi taklimat mengenai hutan lipur Gua Batu Maloi. So lepas ready semuanya kitorang pun bertolak masuk..gambar dekat dalam gua x ada sebabnya totally wet..so memang x bawak masuk fon la..best sangat dengan adventure yang bukan senanh nak dapat. So memang menghargai sangat bila dapat join program2 macam ni.

Seteruanya kitorang diceritakan sejarah Gua Batu Maloi..disebabkan dayah x larat sekarang ni, next entry dayah cerita sejarah Gua Batu Maloi yer..kepada sesiapa yang tahu..boleh la share dengan dayah dekat kotak komen.

Belanja 1 gambar sebelum balik.. :)
Gua Terpanjang di Malaysia, adkdyah, u3p, usim


Ok semua..jumpa lagi
BarakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

17 comments

  1. bestnya dapat join aktiviti macam ni

    ReplyDelete
  2. bestkan dapat join aktiviti macam ni walaupun penat..

    ReplyDelete
  3. seronoknyaaa masuk guaa. dah lama kot tak buat aktiviti ekstrem gituu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom..lepas ni kita buat team msuk gua..nak? hehe

      Delete
  4. Replies
    1. dayah pun baru tahu time pergi tu..huhu

      Delete
  5. TERINGGIN NAK G JUNGLE TRACKING... MCM TU..SYOKNYA

    ReplyDelete
  6. aktif Dayah kan..seronok kak ana tengok , jaga diri baik2 tau..

    ReplyDelete
  7. dayah ni suka nau aktiviti ala ala hiking2 macam ni

    ReplyDelete
  8. wahh baru tahu gua maloi gua terpanjang di msia heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..dayah pun baru jer tahu >_<

      Delete
  9. hihi..baru nak datang komen...huhu.. syok tengok dayah hiking.. :D

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum