Hiking time

February 14, 2015

 
adkdayah, bukit H, anak saudara, anak buah, syazwan, firdaus irsyad, faiz imran,sungai petani,kedah
pagi-pagi dah suruh maksu pergi ambil..adoiii semangat betul anak saudara cek T_T
  Hiking time | Salam sabtu semua..warghh baru bangun tidur, bangun pagi tadi terus siap2 pergi hiking dekat Bukit H. Dayah ada cerita dekat SINI yang dayah nak naik hari jumaat tapi apa kan daya, kita hanya merancang tapi ALLAH yang tentukan, so pagi sabtu kami ready and set go ke Bukit H, dekat jer pun dengan rumah dayah. X sampai 10 minit. so kami start naik pukul 8.30 pagi.

adkdayah, bukit H, anak saudara, anak buah, syazwan, firdaus irsyad, faiz imran,sungai petani,kedah
 jalan nak naik ke Bukit H..Atas bukit ni sebenarnya penuh dengan dusun orang kampung, so jalan dia besar sikit senang lori or motor nak naik ke atas

adkdayah, bukit H, anak saudara, anak buah, syazwan, firdaus irsyad, faiz imran,sungai petani,kedah
 sabar je budak-budak ni dengan maksu diorang yang kaki selfie ni..hehe ni on the way nak sampai puncak dah

adkdayah, bukit H, anak saudara, anak buah, syazwan, firdaus irsyad, faiz imran,sungai petani,kedah
 ubat hilangkan penat dengan tangkap gambar sendiri dengan penuh senyuman..hehe ni atas puncak bukit H. View ni dari utara sungai petani. so maksudnya boleh nampak pekan sungai petani dan taman-taman seangkatan dengannya.

adkdayah, bukit H, anak saudara, anak buah, syazwan, firdaus irsyad, faiz imran,sungai petani,kedah
ni pula view dari selatan sungai petani, so boleh nampak pekan tikam batu. X nampak sangat view dia sebab dayah takot nak ke hujung sikit, takut jatuh. kang x pasal2 i x kahwin uolz..hehehe

so, puas hati la anak-anak buah dayah ni, 1st time naik bukit H. so kepada sayang-sayang mak su lepas ni jangan cakap x pernah naik bukit H sudah tau. x malu dah lepas ni, orang kampung sendiri x pernah naik bukit yang dekat dengan rumah..hehe

ok lah semua..penat lagi ni sebenarnya, bukan penat naik tapi penat kejar budak-budak ni takut hilang T_T

dayah nak rehat lagi boleh x? boleh yer..jumpa lagi semua..moga dalam sihat sejahtera.

barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

17 comments

  1. memang nama bukit ni bukit H ke??

    ReplyDelete
  2. bestnya pergi hiking. Dah lama nak pergi hiking, tak pergi pergi lagi. Teringin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada rezeki boleh la gi hiking =)

      Delete
  3. Best gilerrr dapat hiking... emmm hakakkk tak merasalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada rezeki nnti kte hiking sesama yer :)

      Delete
  4. saya pun belum pernah sampai. tapi nak hiking tu macam idok lah pulak. hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kena try ni :) pengalaman org kata

      Delete
  5. wauuu . dye hikingg.. pagi ni ingt nk hiking jugak dekat bukit jambul tpi xkesampaian . ada masalah pulak pgi2 buta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..hiking selagi bole..hehe

      Delete
  6. Bukit H ....hmmm mencurigakan... Haha just kiddin tp namanya.memang unik.. HAPPY BLOGGING

    Anda ditag disini http://shukranzahari.blogspot.com/2015/02/terma-dan-syarat-utk-join-liebster.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua ckp plik..hehe ntah dpt mne nme ni pun xtahu..huhu

      Delete
  7. Untunglerr dapat buat attvt ni ramai2

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum