Liebster Award

February 16, 2015

 

Liebster Award | Salam sejahtera semua..semalam time tengah asyik duk blogwalking tetiba nampak nama dayah dekat blog Syukran TQ tentang Liebster Award, adoiii..sebenarnya dayah pernah baca tentang Liebster Award, tapi x pernah lagi la kena tag..hehe by the way thanks syukran TQ sebab bagi idea untuk akak update blog yer dik..hehe so meh tengok terma dan syarat untuk Liebster Award
Terma dan syarat untuk join Liebster Award ini adalah seperti berikut:
  1. Mention the person who nominated you with link.
  2. Answer the questions.
  3. Nominate other bloggers.
  4. Create the questions.
  5. Notify your nominate.
so, ini soalan yang telah ditujukan..meh check jawapan meh..hehe 

 Apa yang anda akan buat bila bergaduh dengan kawan?
 
susah la nak gaduh dengan kawan, hehe gaduh2 manja ada la, kalau betul2 pun, dayah akan ambil jalan yang matang la..besar dah kan, so x kan nak gaduh2 lagi..be mature orang puteh cakap..hehe

  Love story  movie apakah yang paling best?
 
kalau cakap pasal love story mestila cerita bollywood yang paling meletop bagi dayah..hehe Mohabbatien..dayah pernah cerita dekat SINI , boleh tangkap leleh layan movie tu ha

  Apakah kelebihan anda?
 
bercakap mengenai kelebihan pula, dayah x tahu nak cakap apa. sebabnya, kelebihan kita, orang lain yang akan nampak sedangkan diri sendiri x perasan pun kelebihan itu..huhu kalau nak tahu juga, mungkin dayah ni cepat mesra dengan orang kot..hehe

  Apa pandangan anda terhadap peribadi saya melalui entri-entri saya?
 
pandangan dayah terhadap syukran TQ adalah seorang yang gigih dan berusaha. sebabnya, syukran TQ berusaha untuk terus maju melalui penulisan2 yang diketengahkan melalui entry2 beliau.
so keep it up young boy, belajar dan terus belajar moga terus berjaya dalam apa jua bidang :)

Movie apakah yang paling sedih yang pernah anda tonton?
 
movie paling sedih pun cerita bollywod juga, apa lagi kalau bukan khabi kushi khabi gham.
cerita tentang tali persaudaraan..dah banyak kali dayah tengok dan setiap kali tu juga la air mata ni asyik meleleh ja..huhu

Bilakah kali terakhir anda menangis?
 
kali terakhir time nak berpisah dengan senior2 kelab u3p. time dayah baru balik dari Guilin, China baru-baru ini...dayah ada cerita dekat SINI memang dayah terlalu sayangkan senior2 kelab u3p USIM..tengah taip ni pun rasa macam sayu jer..huhu

Pernahkah anda menjadi pengecut apabila seseorang amat perlukan bantuan anda?

Setakat ini, alhamdulillah..belum lagi dayah jadi pengecut untuk membantu orang. Dengan berbekalkan kata-kata nasihat dari mak tersayang
 'bantu sahabatmu ketika susah, mungkin bukan dia yang akan membantu mu di kemudian hari tapi ingat ALLAH sentiasa ada untuk membantu, bantulah setiap insan yang perlukan bantuan dengan seikhlas hati' 
 so selagi mampu, kita tolong :)
 
ok itu je kot yang boleh dayah jawab..terjawab x soalan2 ni?hehe so my turn right?hehe
jom dayah nak tanya soalan pula..sebelum tu dayah nak tag dulu blogger2 bertuah yer..hehe
irrayyan | anajingga | kak aniz | Lela | PCL | Bonde | arzMoha | bro ezwan | akif imtiyaz | kak nani | bro ejoy | kak sally | ubaid

so, soalannya berbunyi...

1- Pertama kali masuk blog dayah, apa eksperasi anda?
2- Nyatakan kekurangan dan kelebihan blog dayah?
3-Sepanjang berblog, apakah pengalaman yang tidak dapat anda lupakan?
4-Bolehkah anda berkongsi serba sedikit tips untuk terus maju dalam dunia blogging?
5-Kongsikan pengalaman yang sukar dilupakan sepanjang hidup anda?
6-Apakah peristiwa paling melucukan yang pernah anda lalui?

ok..rasanya itu jer soalan yang dapat dayah fikir buat masa sekarang..so silalah jawab yer blogger2 awesome yang dayah admire sangat ni..:)

semoga berjumpa lagi 
barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

30 comments

  1. aiyoo ini budakkk manyak nakal woo... di tagnye kite..hadoii..hahah... inshaALLAH akak jawab ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..suka2 jer ni kak aniz :) jawab la..nak tahu jugak jawapannya..hehe

      Delete
    2. otw..malam kang akak publish ye..hahah

      Delete
    3. Sukae jerrr tak jawap dosa tak jawap dosa hahahaha. ? Jawap laa jgn tak jawap.

      Delete
    4. InsyaAllah... Berkesempatan boleh jawab. Haha

      Delete
    5. sy jwb kt komen je. hahaha....boleh di terima oleh pemeriksa kertas soalan kn?

      Delete
  2. Hehe thanks akak sbb layan award nih.. Bgus btul jwpn yg trkhir tu... Happy blogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..berpeluh nak jwb ni hehe

      Delete
  3. ramai remaja lain suka Korea adk dayah suka hidustani pulak ea.... kalau pcl jawab pon mungkin bukan dalam list liebstar award. ..tgk lah camana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok bereh sajo pcl :) dayah minat korea jgk..tp mnat lagi hindustan..hehe

      Delete
  4. Amboii main tag plok dohhh ..Aci tak klau kak lya tak nak jawap hahaha. Krikk2 mak soklan cam soklan pmr dah hehehe. . Ok nnt ada masa kak lya jawap yer,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. aci mcm pn..hehe pmr ke?hehe ingat mcm upsr jer.. :P

      Delete

  5. 1- Pertama kali masuk blog dayah, apa eksperasi anda?
    tergezut sebab ada rintik hujan. takut meleleh keluar dekat skrin....

    2- Nyatakan kekurangan dan kelebihan blog dayah?
    tengah cari ni. xjumpa lg

    3-Sepanjang berblog, apakah pengalaman yang tidak dapat anda lupakan?
    kenal kawan yang tak pernah jumpa

    4-Bolehkah anda berkongsi serba sedikit tips untuk terus maju dalam dunia blogging?
    usaha eskelator kejayaan

    5-Kongsikan pengalaman yang sukar dilupakan sepanjang hidup anda?
    baru je lupakan semalam. takut di hantui lagi.... :p

    6-Apakah peristiwa paling melucukan yang pernah anda lalui?
    tanda kertas objektif (OMR form tu) semua 4 jawapan. Ada yang kantoi, ada yang sukses!! yeayyyyyy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapan paling sempoi..hehe gelak sorg2 dayah baca :D hehe

      Delete
    2. sempoi mempoi yempoi...hehehe......
      ni asik hujan je. bila nak berhentinya?

      Delete
    3. eskelator pon boleh wahai bro ewento marcelllloooo..hahahha

      Delete
    4. tengah kemarau ni..tu duk mnta hujan sentiasa..hehe

      Delete
    5. cayalah ezwan, jawab terus kat sini je hihi..jawapan punya sempoi..ambik ko Dayah hehe:)

      Delete
    6. bro ezwan memg sempoi hbis kak ana..hehe

      Delete
  6. Salam singgah kak Dayah.

    saya setuju dengan jawapan yang nombor 4 tu.

    ReplyDelete
  7. jap lagi akak jawab. hehehe :P

    ReplyDelete
  8. weee...dah jawab...hahaah.... :D :D yg lain jawab jangan tak jawab..hihi

    ReplyDelete
  9. Nanti kak ana jawab kay, kita peram buat budu dulu..baru kaw2 hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa jwb la yer kak ana :) jgn sush2 kan diri hehe

      Delete
  10. Ok sayang, siap entri dah jawab khas utk adik Dayah tersayang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da siap? nak pergi terjah la :)

      Delete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum