Tips Gayakan Dress Murah

March 27, 2015

Tips Gayakan Dress


Tips Gayakan Dress Murah | 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Korang..siapa dekat sini yang suka pakai dress? Angkat tangan bersama dayah =). Dress memang cantik digayakan untuk ke mana sahaja dan yang paling penting selesa dipakai. Tidak kiralah wanita yang bertudung atau tidak bertudung. Nak tahu x? sekarangkan kita sudah boleh menemui pelbagai pilihan dress dengan pelbagai rekaan yang menarik. Daripada short dress, skater dress, cut-out dress, midi dress hinggalah maxi dress!

Selalunya kita mesti confius kan? bila pakai dress jer mesti x pandai nak gayakan..ha meh sini dayah tunjukkan kepada sesiapa yang masih tercari-cari idea untuk tampil bergaya dengan sepasang dress walaupun dress yang korang  miliki itu hanyalah dress murah,
Ok sekarang tarik nafas dalam-dalam dan check this out:

Tips Gayakan Dress Murah Tips Gayakan Dress cara nak gayakan dress mudah dan simple cara gayakan baju dress mura  kanvaskehidupanku.blogspot.com http://bm.zalora.com.my/women/clothing/dresses/ adkdayah +Tips Gayakan Dress Murah Tips Gayakan Dress cara nak gayakan dress mudah dan simple cara gayakan baju dress mura  kanvaskehidupanku.blogspot.com http://bm.zalora.com.my/women/clothing/dresses/ adkdayah

Jika dress yang korang miliki itu mempunyai rekaan yang simple atau minimal, cuba sarungkan sepasang boot atau wedges yang menyerlah sebagai penyelamat agar penampilan kita tidak kelihatan ‘dull’. 


Tips Gayakan Dress Murah Tips Gayakan Dress cara nak gayakan dress mudah dan simple cara gayakan baju dress mura  kanvaskehidupanku.blogspot.com http://bm.zalora.com.my/women/clothing/dresses/ adkdayah+Tips Gayakan Dress Murah Tips Gayakan Dress cara nak gayakan dress mudah dan simple cara gayakan baju dress mura  kanvaskehidupanku.blogspot.com http://bm.zalora.com.my/women/clothing/dresses/ adkdayah

Dayah, macam mana pula dengan wanita yang bertudung?

Jangan risau, sebagai wanita yang bertudung kita harus bijak membuat padanan tudung yang bersesuaian dengan dress murah kita itu. Contohnya, pakai satin shawl atau glitter shawl untuk kelihatan lebih glamor J..haa kan semudah abc.

Tips Gayakan Dress Murah Tips Gayakan Dress cara nak gayakan dress mudah dan simple cara gayakan baju dress mura  kanvaskehidupanku.blogspot.com http://bm.zalora.com.my/women/clothing/dresses/ adkdayah+Tips Gayakan Dress Murah Tips Gayakan Dress cara nak gayakan dress mudah dan simple cara gayakan baju dress mura  kanvaskehidupanku.blogspot.com http://bm.zalora.com.my/women/clothing/dresses/ adkdayah

Tips ketiga pula dengan memadankan bersama pilihan aksesori yang bersesuaian. Tak kira lah rantai atau gelang atau apa sahaja! Tapi, bagi pendapat dayah sendiri, pemakaian belt atau tali pinggang lebih bersesuaian dan simple. Cubalah!

So, siapa cakap yang dress murah susah untuk digayakan? cuba dress murah dulu dengan tips yang dayah kasi. Kita tengok susah ke senang..hehe 

barakALLAHufikum



Anda Juga Mungkin Meminati

23 comments

  1. Cantik-cantik dress yang jual sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..banyak dress cantik2 sekarang ni =)

      Delete
  2. Replies
    1. puan isteri kan ada abg ewento ^_<

      Delete
  3. dress Dayah pun cun2 gak... ;)

    ReplyDelete
  4. selalu jugak pakai dress murah..yg penting confident..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu..yang penting confident =)

      Delete
  5. janji kita kreatif kan Dayah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal kreatif, semua pakaian kita pakai cantik =)

      Delete
  6. Suka tips ni. Especially buat kite yang bertudung tapi nak pakai dress cantik cantik :)

    ReplyDelete
  7. cantik walaupun harga sederhana...

    ReplyDelete
  8. Nice tips dear.. Akak pn suka pakai dress..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy..ada geng suka pakai dress..by the way thanks kak =)

      Delete
  9. Mix-and-match. Awesome tips. :)
    Kak Sha kalau tak beli baju baru, memang selalu buat gitu, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole jimat kan kak sha..hehe

      Delete
  10. Mix n match..blh jimat kat situ.blh d prlbagaikn gaya

    ReplyDelete
  11. Mix n match..blh jimat kat situ.blh d prlbagaikn gaya

    ReplyDelete
  12. Tak penting mahal2,yg penting cantik n pndai bergaya,cn pakai shawl rm20 jer,tp still bergaya ;)

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum