Peraturan penting

March 03, 2015

 
Peraturan penting http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/ adkdayah attention u3p usim fpbu
 
Peraturan penting | kabare?hehe tetiba datang bahasa jawa pula, mood nak pelbagai bahasa ni datang ikot rasa dia jer. Ok fullstop itu dulu sekarang nak cerita peraturan penting ni ha..
Apa yang peraturan penting tu? Peraturan penting ni saja kawan2 dayah yang buatkan. Bila kami keluar makan together, semua di wajibkan off data phone and letak phone disebelah.  Kenapa penting? Penting bagi kitorang sebab bila lagi nak bersembang face to face kalau semua asyik dengan gadjet masing-masing. Betul x? rasanya kalau korang  diluar sana practice kan benda ni pun ok gak..hehe just cadangan, tapi Alhamdulillah semua ok and go on jer dengan peraturan tu.

So best sangat bila keluar sesama  dapat bergurau senda macam zaman dulu-dulu. Itu kan salah satu cara kita nak create moment together, betul x? ini tidak, dalam laman sosial punya la cakap rindu la, lama x jumpa la tapi bila dah jumpa sibuk dengan phone masing-masing. Oh tidak, sakit woo. So peraturan penting yang kitorang buat ni kalau korang rasa ok dan ada kebaikannya,  marilah kita sama-sama amalkan. Hehe

Dayah bukannya anti-social tapi just nak bagi ruang kita rapatkan silaturrahim, itu jer.  Yang paling penting, kawan laman social jangan buang sudah, betul x? itu pun salah satu sahabat dunia akhirat, so aula kan yang mana penting .
Ok semua, jumpa lagi next entry.
barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

7 comments

  1. akak pun tak suka kalau keluar then nak hadap gadjet. baik takyah keluar

    ReplyDelete
  2. betul tu dayah..akak dengan kawan akak pon cmtu..:)

    ReplyDelete
  3. Hehe skarang ni ssh dah nk jumpa biasa jumpa kwn dpn mata pon hp duk picit2 gakkk huhu

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum