#cabaran20Hari | Kuih kegemaran dibulan puasa

July 03, 2015

KUIH CARA

Kuih kegemaran dibulan puasa | kuih cara

Assalamualaikum dan salam pagi jumaat semua. semenjak dayah cuti semester ni, senang dayah update blog kan, ya la, wifi dekat rumah laju jer. Dulu pakai broadband, tapi semenjak pergi Guilin, dayah pernah cerita dekat SINI pasal kembara dayah ke Guilin, China. So, selepas tu dayah dah tak guna, just mengharapkan wifi universiti sahaja. sebab tu, bila nak update blog kena tunggu pergi kampus dulu. ok pendahuluan saja dah panjang. Jom kita tengok kuih apa yang menjadi pilihan adkdayah
http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/2014/02/resepi-kuih-cara-simple-delicious.html, kuih cara mudah dan sedap, resepi kuih cara, resepi mudah, resepi kuih tradisional melayu
kuih cara mudah dan sedap
dayah paling minat kuih cara, jangan kata bula puasa jer, bulan tak puasa pun suka. Ingat lagi time kecik-kecik dulu. sebelum pergi sekolah mesti suruh mak belikan kuih cara untuk buat bekal ke sekolah. Bila dah besar ni, minta mak ajarkan resepi kuih cara yang mudah dan sedap. so kepada sesiapa yang mencari resepi kuih cara mudah dan sedap boleh la pergi ke SINI sebab dayah pernah buat entry resepi kuih cara.

kalau korang pula, kuih apa yang menjadi kegemaran korang? jom la bercerita =)

barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

11 comments

  1. Kuih cara ni sedap. Ada yg berlauk kan? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kak..sedap juga kalau berlauk pun..hehe

      Delete
  2. suka jugak kuih cara. kak yoorin x pernah buat, tapi kalau bulan puasa, jiran rumah kat kg, memang selalu hantar tukar juadah kuih cara berlauk daging..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kalau gula banyak..cair je dalam mulut..hurmmm sedpanya la kan..heheh

      Delete
  3. Kuih cara berlauk akak suka...

    ReplyDelete
  4. Suk cara berlauk daging... Perghhhh layannnn

    ReplyDelete
  5. aduhai...terliur puasa ni....

    ReplyDelete
  6. Kuih cara, kak Ros pilih yg berlauk.. Hihi

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum