Program Bakti Siswa (BAKSIS) u3p di Bukit Larang Melaka

September 27, 2014

 
TEMPAT
 
Rumah Warga Mas Kerajaan Negeri Melaka
 
TARIKH
 
20 September 2014

ANJURAN
 
Urusetia Perlindungan Perubatan Pelajar (U3P)
Universiti Sains Islam Malaysia

Program Bakti Siswa u3p di Bukit Larang Melaka, u3p
 
Khidmat masyarakat yang dinamakan Program Bakti Siswa u3p telah berlangsung di Bukit Larang Melaka telah dijayakan oleh u3p dibawah naungan klinik USIM..Terima kasih kepada pihak u3p, staff , dan kebajikan masyarakat yang bertungkus lumus menjayakan program ini dan tidak lupa kepada yang telah membantu secara langsung dan tidak langsung. Program yang berlangsung selama satu hari ini telah bermula pada pukul 7 pagi di klinik USIM..dimana semua peserta perlu berkumpul di perkarangan Hal Ehwal Pelajar (HEP) untuk menaiki bas ke Melaka..Perjalanan ke Bukit Larang mengambil masa 1 jam untuk tiba disana. Seusai sampainya disana, peserta BAKSIS disambut dengan senyuman warga mas disana. 
 
 

Selepas sarapan, peserta BAKSIS diberi sedikit pencerahan tentang rumah warga mas dan gerak kerja masing-masing. Setelah selesai semuanya peserta BAKSIS memulakan kerja masing-masing mengikut tugas yang diberi. Disini kami bermula dengan memahami setiap warga mas disana dan kami memulakan gerak kerja setelah mendapat persetujuan. Dengan pertolongan semua, peserta dan juga staf, kami berjaya menyiapkan kerja dengan mudah dan cepat.
 
 Program Bakti Siswa (BAKSIS) u3p di Bukit Larang Melaka, u3p usim


Setelah selesai tugasan, peserta BAKSIS dijamu makanan tengah hari dan kami beramah mesra bersama warga mas disana. Program BAKSIS ditamatkan dengan penyampaian sedikit sumbangan kepada setiap warga mas yang berada di sana.

p/s : kebanyakan gambar ada dekat camera kelab, so x boleh nak update gambar banyak..maaf yer :)

barakALLAHufikum
 

Anda Juga Mungkin Meminati

0 comments

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklumterima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum