Cabaran 30 Hari : Hari 7 - Sejauh manakah pendidikan itu penting bagi anda?

September 07, 2014

 
Sejauh manakah pendidikan itu penting bagi anda?

Sejauh mana yer? Pernah dengar hadis

 ‘ belajarlah kamu dari dalam buaian sehinggalah ke liang lahad’

 sejauh itu lah pentingnya pendidikan bagi dayah..selagi kita mampu bernyawa diatas muka bumi ini..maka belajarlah selagi ada peluang..pendidikan tidak semestinya kita mestilah ke 10A SPM, 4 Flat setiap semester tetapi pendidikan dalaman dan juga pendidikan kemahiran itu penting..pembicaraan kali ini macam serious  pula..hehe dayah just nak tunjuk bahawa bagi dayah ilmu itu penting untuk kita menjadi orang yang berguna..contohnya..ilmu agama penting untuk kita tidak sesat dalam arus modenisasi sekarang..
tetapi kita perlulah ingat..pendidikan yang tinggi bukanlah tiket untuk kita mendabik dada dan juga bukan tiket untuk kita mempersendakan yang lain..apa yang kita ada sekarang semuanya pinjaman daripada ALLAH..

ok nak lari tajuk kejap..hehe
  
dayah sudah sampai USIM pukul 7.30 pagi tadi..check in rumah then masuk2 ya ALLAH !! macam rumah yang x pernah diduduki..berhabuk dan x tahu nak kata apa..so, dayah and kawan2 kemas punya kemas sampai lah petang tadi..ini pun letih lagi disebabkan dayah x lupa pada cabaran 30 hari..dayah teruskan dengan cabaran hari ke 7 ni..

Sejauh manakah pendidikan itu penting bagi anda?

so, apakah pendapat anda pula?

#kelabbloggerbenashaari
#entrykelabbloggerbenashaari
#cabaran30hari  

barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

0 comments

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklumterima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum