EFG di Pantai Merdeka

June 13, 2015

PANTAI MERDEKA

 EFG di Pantai Merdeka
Assalamualaikum dan selamat berhari minggu semua =) cuti sekolah sudah nak habis, korang pergi kemana dalam masa 2 minggu ni? cer cerita dekat dayah. Dayah bukan cuti sekolah tapi cuti study week, orang lain study week dekat kampus or library, dayah pula cuti dekat kampung, mengasuh anak saudara. macam mana tu, hehe by the way, mana boleh biar kan rindu dekat kampung lama-lama, betul tak? cuti sekolah pun dah nak habis, so abang dayah bawak anak-anak saudara dayah mandi manda di Pantai Merdeka.

 EFG di Pantai Merdeka, anak buah, sepupu tersayang, http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/, adkdayah, asal usul pantai merdeka, asal usul kedah,
macam kembar dah alisha and adam..rapat diorang macam dayah dengan sepupu dayah yang sekarang belajar di Jordan

Asal usul Pantai Merdeka

Negeri kedah mempunyai keistemewaan yang tersendiri. Oleh sebab itu, keunikan terhasil daripada perkembangan sejarah pada zaman dahulu. Terdapat gua-gua batu kapur yang mana menjadi tempat tinggal atau tempat persinggahan pada zaman masyarakat prasejarah. Selain itu, terdapat gunung yang tersergam indah di  di persisiran Pantai Merdeka yang menjadi landmark kepada pelayar pelayar. Pantai Merdeka merupakan tempat peranginan dan tempat bersantai pilihan masyarakat setempat mahupun negeri-negeri berdekatan.

 EFG di Pantai Merdeka, anak buah, sepupu tersayang, http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/, adkdayah, asal usul pantai merdeka, asal usul kedah,
EFG di Pantai Merdeka

 EFG di Pantai Merdeka

Membawa nama Exchange Feed Group ke Pantai Merdeka. Dahulu, dayah selalu datang dengan sepupu dan ahli keluarga yang lain. Minat kami sekeluarga adalah camping, dalam sebulan tu mesti 2 or 3 kali ber 'camping' tapi semenjak arwah pak saudara dayah yang selalu plan camping kami ni meninggal, keluarga dayah dan yang lain-lain makin kurang ber 'camping' kerana membuatkan kami tringat kepada beliau. (AL-fatihah)

 EFG di Pantai Merdeka, anak buah, sepupu tersayang, http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/, adkdayah, asal usul pantai merdeka, asal usul kedah,
dayah bersama kakak ipar yang sporting giler =)

Kami bertolak dari rumah selepas asar then sampai di Pantai Merdeka dengan suasana yang meriah dengan karnival sepanjang jalan di Pantai Merdeka. wahh, rugi kalau tak datang kerana karnival kali ini tidak sama seperti karnival-karnival sebelum ini. Banyak pilihan barang-barang daripada sebelum ini.

 EFG di Pantai Merdeka, anak buah, sepupu tersayang, http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/, adkdayah, asal usul pantai merdeka, asal usul kedah,
anas dan maksu yang teruja main monopod ^^'
 EFG di Pantai Merdeka, anak buah, sepupu tersayang, http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/, adkdayah, asal usul pantai merdeka, asal usul kedah,
adam dan alisha yang suka sangat mandi pantai =)
 EFG di Pantai Merdeka, anak buah, sepupu tersayang, http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/, adkdayah, asal usul pantai merdeka, asal usul kedah,
dua sepupu yang saling menyayangi, moga kekal ukhuwah korang yer sayang-sayang maksu =)

Setakat ini dahulu cerita dayah di Pantai Merdeka, nanti dayah sambung cerita lagi yer di next entry, semoga korang semua tak jemu membaca. Jumpa lagi semua =)


barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

7 comments

  1. Cantik EFG di Pantai Merdeka

    ada pesta cari siput tak?, dulu pcl pon selalu..tempat jatuh lg dikenang. Rindu pulak nak ke sana..memancing dan camping..best !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. time dayah pergi tak ada pcl, sebab hujan then air pun pasang. kalau time pesta cari siput memang best, hehe

      Delete
  2. maksu suka selfie yer..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah, maksu suka selfie =P

      Delete
  3. wahh dh lama tak kesana Dayah!

    ReplyDelete
  4. Nak pergi juga xD haha.. biasanya lepak kat Batu Feringghi ja..

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum