Percuma | Tambahkan Pahala dengan bersedekah

June 25, 2015

Percuma | Tambahkan Pahala dengan bersedekah


Assalamualaikum, selamat petang semua =) dayah baru balik daripada exam Penerbitan Kewartawanan Media. Alhamdulillah, apa yang dibaca semua masuk. Keluar jer dewan peperiksaan tadi terus ajak kawan dayah pergi beli tiket balik Kedah 30/6. Sampai jer kolej kediaman, dayah terbaca satu notis dari pejabat yang menyatakan tentang penyimpanan barang dalam stor tetiba dengar kawan dayah jerit Dayah!!!

Tup, terus laju jer dayah pergi kearah dia yang sedang menunggu pintu lift terbuka. Dayah pun laju jer bertanya "ko ni dah kenapa jerit nama aku?"

Pantas tangan dia menunjuk kearah satu beg kertas sambil berkata "PERCUMA la weyh" sambil senyum sumbing..haha alahai kawan, nampak jer mata kau tu kan.

So hasil tangkapam makanan percuma di kolej kediaman desa jati hari ini adalah biskut dan coklat..hehe rezeki ni, selalunya diorang suruh beli, tapi harini diorang bersedekah pula. Alhamdulillah

Kepada pemilik yang memberi ini, kalau terbaca blog dayah ni, dayah nak ucap terima kasih dan dayah doakan semoga hidup awak dilimpahi dengan rahmat Allah dan rezeki yang berpanjangan. Amin.

Terima kasih awak
barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

2 comments

  1. Nyum!sedapnya..bersedekah coklat comel je

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. rezeki ramadhan :)

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum