PEREMPUAN BILA MASUK TIGA SUPERMARKET

August 05, 2015

PEREMPUAN BILA MASUK TIGA SUPERMARKET, perempuan dengan shopping, tesco, giant, econsave, kfc, shopping, berjimat, jalan-jalan

PEREMPUAN DENGAN SHOPPING


PEREMPUAN BILA MASUK TIGA SUPERMARKET

Assalamualaikum, hari ni dayah cuti, jadi bawak anak buah dayah yang perempuan ni meronda. Mentang-mentang dapat tahu maksu dia kerja, sakan dia minta macam-macam. Nasib la, anak buah perempuan setakat ni baru seorang, jadi layankan je lah. Dayah keluar dengan mak dan Alisha.

PEREMPUAN BILA MASUK TIGA SUPERMARKET, perempuan dengan shopping, tesco, giant, econsave, kfc, shopping, berjimat, jalan-jalan
ramai yang cakap muka kami sama, sama ke?
Pertama sekali kami pergi econsave sebab mak nak beli barang dapur. Dayah bawak pergi econsave, then masa nak sampai jer, nampak signboard kfc drive thru. Laju jer si kecik Alisha ni cakap " maksu, isha nak kfc la" . Tok dia pun cakap, kalau nak makan nanti kita pergi dekat tesco, situ sedap. 

PEREMPUAN BILA MASUK TIGA SUPERMARKET, perempuan dengan shopping, tesco, giant, econsave, kfc, shopping, berjimat, jalan-jalan
nak buat baik-baik sebab nak maksu belanja kepci T_T
Lepas habis shopping dekat Econsave, kitorang pergi pulak ke Tesco. Nak makan kfc punya pasal. Layankan je la, lagi pun selagi ada rezeki lebih, baik kita kasi dekat dengan orang-orang terdekat yang kita sayang. Betul tak?

PEREMPUAN BILA MASUK TIGA SUPERMARKET, perempuan dengan shopping, tesco, giant, econsave, kfc, shopping, berjimat, jalan-jalan
"hurmmm, sedapnya" 

PEREMPUAN BILA MASUK TIGA SUPERMARKET, perempuan dengan shopping, tesco, giant, econsave, kfc, shopping, berjimat, jalan-jalan
punya teringin nak makan, aduhai la anak =,='
Habis makan apa semua, meronda lagi dari satu kedai ke kedai yang lain. Memang tak rasa letih la kalau nak window shopping ni..haha

Pilih punya pilih, tak ada yang berkenan, so start enjin kereta, terus ke Giant pula. Nak cari barang lain pula. Alisha nampak kereta elektrik pula dah, layan kan je la kasi hilangkan ketagih nak naik. Habis pusing 10 minit. Maksu dah tak larat terus ajak mak dan anak buah balik. Tiga shopping mall korang ajak maksu yer. 
PEREMPUAN BILA MASUK TIGA SUPERMARKET, perempuan dengan shopping, tesco, giant, econsave, kfc, shopping, berjimat, jalan-jalan
seronok sungguh dapat sebijik motor dekat dia, main sampai jemu
Seronok sangat la tu, maksu jadi driver..hehe by the way, selagi dapat happy kan orang kesayangan dayah ni. Dayah ok jer. Sampai jer rumah, mak pun dah tak larat sangat dah, bayangkan je la, kami pergi dari pukul 12.30 sampai la pukul 4 petang. memang letih la. haha

Hobi dayah dengan mak sama, kami window shopping selagi boleh, hehe. Bukan nak beli sangat pun tapi seronok tengok barang. Kalau ada sale laju la nak membelinya. Jadi kepada kaum adam tolong la faham, kaum hawa memang jenis suka cuci mata dengan barang-barang dekat shopping mall untuk hilangkan stress. 

Tapi kaum hawa pula, jangan la shopping sampai tak ingat ke dunia. Jangan membazir, ingat satu jer " alah membeli menang memakai" itu lebih penting daripada beli buang beli buang. Ada juga yang beli tak pakai-pakai. Membazirkan amalan syaitan.

Ok lah korang, nak rehat dan sambung tengok movie. Esok kerja =P jumpa lagi di next entry dalam keadaan sihat sejahtera.

BUDAK UMUR 9 TAHUN KHATAM AL-QURAN

YOU WANT TO BE A BOSS?

barakALLAHufikum






Anda Juga Mungkin Meminati

4 comments

  1. tudia sakan dia pergi terjah supermarket.. sebaik anak buah dayah jenis tak cepat penat... bagus jadi peneman.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak budak lagi suka keluar ni haha

      Delete
  2. Bestnya kuar pegi jalan jalan beli barang. Hehe

    ReplyDelete
  3. comel sangatt anak buah dayah tu hahaha.

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum