Sarapan mudah dan sedap

August 28, 2015

Sarapan mudah dan sedap, Mini burger, Bahan-bahan Mini Burger, Cara-cara penyediaan Mini Burger

Sarapan mudah dan sedap

Sarapan mudah dan sedap | Mini burger


Assalamualaikum semua. Jom dayah nak kongsi resepi mudah dan paling penting sedap. Rugi kalau tak cuba tau. Dayah dapat resepi ni daripada Variety Show korea "Happy together" Big Bang Special. sesiapa yang tengok mesti tahu tentang program tv ni. Setiap kali sebelum penutup diorang akan ada kan pemilihan untuk makanan supper. So, hari tu, Daesung ada kongsikan resepi mudah simple mimple ni. jom check it out !!

Bahan-bahan Mini Burger


2 ketul roti yang berinti ( tak kisah inti kacang ke, kaya ke, asalkan kena dengan selera)
sebiji telur
sedikit garam
sedikit lada hitam
2 tangkai cili padi
sos

Cara-cara penyediaan Mini Burger


1- bakar roti didalam pan atau pun kuali tanpa minyak, agak-agak roti dah garing, angkat dan biarkan sejuk.
2- campurkan telur, garam, lada dan cili yang dipotong. Gaulkan ia macam kita nak buat telur dadar.
3- goreng telur macam goreng telur dadar.
4- sapukan sos di roti then satukan telur tadi macam burger tu. hehe dan siap.
5- mudah sangat-sangat.

yang best nya tahu tak apa dia? makan dengan sesudu madu, perhhh memang sedap la dayah cakap. Roti ni dayah pilih yang berinti kaya, bila kita makan tu ada kombinasi, manis, pedas dan semuanya. memang perfect la dayah cakap. sebijik telur boleh dapat 2 biji Mini Burger macam gambar dibawah =)


cuba jangan tak cuba yer. bukan senang nak dapat resepi semudah ABC ni =) jumpa lkagi di next entry dalam keadaan sihat.

barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

7 comments

  1. agak pelik nih kena guna roti berinti. hihi

    ReplyDelete
  2. my mum pon salu buat burger..tp versi sihat la sbb home made kan


    nak jemput JOIN dan SUPPORT 1st GA ena..: http://www.aeinnamusa.com/2015/08/giveaway-1.0-by-ena.html


    TIA!

    ReplyDelete
  3. Waaahhhcm sedaaappp jeee

    ReplyDelete
  4. ishhhh terliur la pulakkkk saja la kannn

    ReplyDelete
  5. hei dayah....sedap tengok beger tuh........hahahaaaa

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum