Teruja bertemu blogger EFG

March 22, 2016

Gathering EFG

1stEFGathering | Teruja bertemu blogger EFG

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. EFG? Apa itu EFG? haa..meh nak cerita serba sedikit, 
-EFG adalah Exchange Feed Group, di mana korang boleh melihat di blog ahli EFG terdapat exchange feed sesama ahli kami.
-EFG ditubuhkan pada 25 Januari 2015. Kira dah setahun lebih ahli EFG ni bersama-sama mengeratkan silaturrahim didunia maya.
Gathering Pertama EFG yang diadakan ini telah disertai oleh 16 blogger bersama keluarga. Gathering ini dibuat bagi mengeratkan lagi hubungan sesama ahli dan juga merapatkan hubungan dari maya ke alam realiti. Teruja sangat bila dapat berjumpa dengan blogger-blogger yang kita kenal melalui cara penulisannya. Bila dah berjumpa tu baru kenal melalui personaliti dan perwatakan masing-masing. Sempoi dan sangat sporting, seronok sangat bila dapat berkumpul dengan orang yang sama-sama meminati dunia blogging.

Alhamdulillah program yang diadakan ini mendapat sponsor yang sangat mengujakan semua. Terima kasih kerana menaja dan memeriahkan gathering kami.

Untuk lebih diberkati, kami mulakan majlis dengan bacaan yassin. Syukur alhamdulillah setiap seorang daripada kami dapat al-quran daripada the violet sofea. Semoga Allah memberkatinya kerana memberi kalam Allah kepada kami ^_^

The Violet Sofia
The Violet Sofia
#thevioletsofia
#almumayyazbyvioletsofia
Kalau gathering, mesti ada makanan. Betul tak? Makanan pula terbail dari ladang..hehe dayah yang kurang makan kambing pun, boleh tergoda dengan lauk kambing yang disediakan oleh cafe cerita kambing. Perhh!! Memang terangkat la. Sedap dan menepati selera dayah.
Cafe Cerita Kambing
Cafe Cerita Kambing
#cafeceritakambing #kambingbakar

Terima kasih kepada sponsor-sponsor yang baik hati dan budiman kerana sudi sponsor 1stEFGathering kami. Alhamdulillah, syukur sangat.
Biobax Cool Therapy
Biobax Cool Therapy 
#biobaxcooltherapy

Kelantan City Tour Xcelltravel
Kelantan City Tour Xcelltravel 
#xcelltravel

Alludra International (Jus Orlin)
#orlin

Kotak Lensa Instant Photo Booth
Kotak Lensa 
#kotaklensa #instantphotobooth
IG: kotaklensa 


Fennelle Beauty
#fennellebeauty 
#fennellerenewalserum

VCO NUTRASENSE
VCO NUTRASENSE
#VCO #Nutrasense
IG: nizam84

Nizar Faez Studio
Nizar Faez Studio
#nizarfaezstudio

VanLela Hiphoody
VanLela Hiphoody
#hiphoodyvanlela

Balloon Decoration
Majesticevents Sdn Bhd
Majesticevents Sdn Bhd
#khemahkahwin



Produk Kesihatan Forever
#aloeveraklang0136283485
#aloeverashahalam0136283485

Qaseh Zamri Collection
Qaseh Zamri Collection 
 #qasehzamricollection

Yusmizee Naturopathic Center,  Alor Gajah Melaka

#yusmizeenaturopathic

Qesyamin
#qesyamin

RaisahRafhanah
#headchain #flowercrown

Hazirah
#muchochocolatechips

Sakura Sasuke
#sakurastyle

Acit Guest Book
#hantaranmurahsaya

LadyDaissy Pastry
#LadyDaissyDoorgift

Design&Printing 
#dexsignprinting

Aniq sya 
#aniqsyaquqiz

Homemade Cookies 
#myhomemadecookies

Jus kedondong asam boi 
#manjavakedondongasamboi
FB: Man Java 

Reqa Creative
#reqacreative
FB: reqacreative 

Alhamdulillah! majlis berjalan dengan jayanya! 

barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

6 comments

  1. SINGGAH PAGI ~ http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. seronok dapt jumpa live..moga ukuwah kita berkekalan. Amin ;)

    ReplyDelete
  3. Smga ukhwah kite berkekalan.. enjoy ur trip kat kelantan nnt.

    ReplyDelete
  4. Tahniah Dayah dapat tiket cuti ke Kelantan.. :)

    ReplyDelete
  5. best kan.. bilalah nak jumpa lagi niiiiiii

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum