Review Nota Purba

May 14, 2015

Blogger Misteri

Review Nota Purba Assalamualaikum dan apa khabar semua =) pernah dengar #EFG tak? Exchange Feed Group. Haaa..mungkin ada yang sudah tahu apa itu EFG. Ya betul tu..EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, dayah akan review seorang ahli keluarga EFG  untuk menguji tahap pengetahuan seorang ahli terhadap ahli keluarga yang lain. ha.. baru la kita nampak, antara kita ni ada x yang mengambil berat salah satu yang lain. betul tak? So, tunggu apa lagi, mari kita check it out insan pertama yang bertuah.
Blogger Misteri REVIEW NOTA PURBA kanvaskehidupanku.blogspot.com notapurba.blogspot.com review blogger, efg, exchange feed group, adkdayah,
Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"
Seorang blogger yang menetap di Selangor ini di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari. Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada FR.

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian.Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri. 


Se purba orangnya, hehe tak la. Kalau korang kenal betul dengan blogger Nota Purba mesti tak akan menyesal punya, dengan penulisan yang penuh dengan gaya bahasa yang unik. Cara penyampaian yang betul-betul berbeza daripada yang lain. Ini bukan sesaja puji ok, betul-betul dari dalam hati =) sebabnya first time dayah masuk blog Nota Purba, dayah dapat rasakan cara penyampain yang rare yang membuatkan kita akan terus baca dan baca.

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Sifat yang  kuat mengusik FR adalah salah satu penyebab yang membuatkan hubungan kami begitu erat bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.
"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr.

Kalau baca ayat FR dekat atas tu ^ sudah boleh agak orangnya macam mana..hehe
ok semua, nantikan review seterusnya di next entry, moga ALLAH memberkati usaha kita semua. amin


barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

20 comments

  1. ucapan Bonde untuk FR...

    "SELAMAT MAJU JAYA" jadikan setiap hari ceria bersama EFG... mulakan hari ini,... untuk maju di masa hadapan...
    InsyaAllah, Aamiin.

    EFG Awesome

    "Bonde Senyum Riang"

    ReplyDelete
  2. cubaan sel2 puitis mula masuk ke dalam ruang kosong di pojok minda saya

    ReplyDelete
  3. wajib terjah

    memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

    ReplyDelete
  4. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

    ReplyDelete
  5. Fr seorang yang kelakar tapi pcl sekadar permerhati di kopitiam...tak sempat nak mencelah .

    ReplyDelete
  6. Paling suka baca penulisan FR yang kelakar dan adakala menyentuh hati....

    ReplyDelete
  7. Beza nota kita dengan dia... kita nota morden...dia masih bernotakan nota purba...

    ReplyDelete
  8. Semoga Fr terus berkarya dan mewarnai dunia blogger...

    ReplyDelete
  9. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    ReplyDelete
  10. Fr sgt sempoi...walau akak x dpt beramah mesra sgt...

    ReplyDelete
  11. Hehehee misteri sungguh Fr ni ya,.,

    ReplyDelete
  12. penulisan yang tak jemu dibaca :)

    ReplyDelete
  13. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

    ReplyDelete
  14. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    ReplyDelete
  15. Segala persoalan akan terjawab di nota purba

    ReplyDelete
  16. FR atau Nota Purba sama2 misteri..

    ReplyDelete
  17. terbaikk EFG..memang misteri betul FR dan Nota Purba

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum