Aduhai! Terharunya

January 08, 2016


Aduhai! Terharunya


Assalamualaikum, hari ni jumaat, so sunat kita potong kuku, tengah duk sedap potong kuku sambil dengar lagu melalui earphone tetiba abang dayah telifon. Wow!! Abang kol la, ni mesti kes rindu adik la ni, betul tak? Haha

Kan dah cakap, dia rindu dayah. Tanya dayah nak balik bila, macam-macam ditanyanya. Pastu mak tetiba menyampuk, tanya barang yang mak pesan tu dah beli ke belum. Alahai mak, tak cukup duit nak beli la. Cerita la bab duit ni ha, tetiba abang cakap, meh no bank. Wow berkali-kali wow. Abang nak masukkan duit la, hee

Macam terharu pulak bila abang cakap macam tu, yer la sebelum ni, dayah jarang minya duit dekat dia, sebab tahu dia belum bekerja. Tapi bila dia dah mula bekerja ni, he take responsibility of me. Betul ke tak ejaan tu? Hantam la..haha

dulu-dulu dia selalu cakap yang "bila abang dah kerja, baru boleh minta apa yang adik nak, sekarang belum kerja, so jangan mintak lebih-lebih tau"

Sekarang abang dah kerja kan? Adik boleh minta bebanyak la lepas ni. * mohon abang baca entry adik ni. Hahahaha

untuk pengetahuan korang, dayah ada 3 orang abang, yang dayah tengah bercerita ni, abang no 3. Abang no 1 & 2 dah berkahwin, bab duit tak susah nak minta dekat diorang tapi dayah sendiri fikir, diorang dah berkeluarga, banyak lagi tanggung jawab lain, so jarang la minta duit. Lagi-lagi pula cek tak pandai meminta ^_^'

Ok lah, nak cerita yang pagi jumaat ni terharu dengan abang dayah jer sebenarnya =P hope lepas abang kahwin, layanan abang still sama dengan adik yer ^_^

Jumpa lagi yer korang,

barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

4 comments

  1. alololo...alhamdulillah...rezeki...dapat bonus kot tuuu...

    ReplyDelete
  2. wah untung ada abang, bertuah dayah :)

    ReplyDelete

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum