Review Fraser Hill

March 06, 2014

fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, tugu fraser
apa khabar semua..lama kan dayah menyepi..lepas jer masuk semester 4 ni, dayah agak busy la..dengan pelbagai program..and program pertama untuk semester 4 ni dayah mulakan dengan Program Kecerdasan di Fraser Hill

woo..tajuk pun best dah tu..mau x best..pergi dengan ahli2 u3p..mesti la best..u3p? x tahu ke..dayah dah pernah cerita dekat entri INI..meh nak review serba sedikit tempat-tempat menarik yang boleh kita kunjung apabila kita sampai dekat Fraser Hill ni..
1st tempat yang kitorang lawat ialah BISHOP TRAIL
fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, bishop trail
BISHOP TRAIL adalah tempat kepada sesiapa yang cintakan suasana alam semula jadi and jungle traking..tempat dia tip top dayah cakap..sebab dayah memang minat dengan aktiviti macam ni..so bila dapat jelajah hutan 1km ni..best sangat..
fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, bishop trail

fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, bishop trail

fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, bishop trail
macam mana? bestkan tempat dia..hehehe ok jom kta ke destinasi seterusnya..ALLAN'S WATER
^_^
ALLAN'S WATER adalah tasik yang berkeluasan dianggarkan  300 meter persegi..disini kita boleh naik bot dengan harga rm8 untuk 2 orang 1 boat..amacam?murah je kan..so,apa tunggu lagi meh kita terjah ALLAN'S WATER..selain naik bot..kita juga boleh traking macam dekat bishop trail..but different kedua-dua tempat ni ialah suasananya..kalau dekat ALLAN'S WATER..kita traking bersebelahan tasik..x msuk hutan macam bishop trail la..best sangat..^^,
fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, allan's water

fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, allan's water

fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, allan's water
lepas allan's water..kita ke destinasi lain pula iaitu THE PADDOCK
fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, the paddock

fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, the paddock
tempat apa lagi kan kalau bukan tempat kuda..hehehe..sekali round rm6 kalau x salah dayah..dekat PADDOCK ni bukan saja ada kuda tau..ada juga tempat memanah..wow..daebak !! =)
dan akhirnya..tempat yang paling dayah suka dan taajub..hehe water fall..i like water fall...hehe
fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, water fall

fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, water fall
bagi sesiapa yang pencinta air terjun macam dayah..pergi tempat macam ni memang dah tak boleh nak bercakap..teruja...hehe sampai2 je dekat sini..terus terjun..hoho..saya suka water fall..hehe
and last sekali tempat kediaman kami..rumah yang direka ala-ala inggeris..suka sangat..tapi agak mahal..sehari semalam rm550..by the way tempat dia walaupun mahal memang tip top..selesa sangat2 dayah cakap..x tipu..serius ( dengan muka penuh semangat depan lappy )
fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, resort

fraser hill, kanvas seorang elf, adkdayah, resort
amacam? bestkan..in sya ALLAH kalau ada rezeki dayah nak datang lagi fraser hill ni.. ok lah semua..dayah sebenarnya tengah busy buat kertas kerja ni..tapi ambil masa juga nak update blog..hehe..ok semua..semoga dalam kesihatan yang baik
u3p, fraser hill,

u3p, fraser hill,


barakALLAHufikum

Anda Juga Mungkin Meminati

1 comments

Komen anda adalah peransang untuk terus menulis, terima kasih.

Amaran

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cdngan @ komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam @ jelik dgn niat utk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut @ mengganggu org lain dgn @ tanpa mendedahkan identitinya adlh suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya
harap maklum



terima kasih semua yang melawat blog dayah yang x seberapa ni..sayang korang ketat2..jangan lupa support blog dayah ni ye. dilarang copy and paste apa2 yang di dikeluarkan oleh dayah tanpa kebenaran.paling penting. Terima kasih harap maklum